با این وجود محمدرضا سیفی مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر آموزش و پرورش، تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی در سال تحصیلی جاری را 210 هزار نفر دانست، یعنی دانش آموزانی که نتوانستهاند به شیوههای مختلف در کلاس درس حضوری و مجازی حاضر شوند.
پیشتر نیز، رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، آمار بازماندگان از تحصیل در پایه اول دبستان را حدود 89 هزار نفر اعلام کرده و گفته بود که آمار بازماندگان از تحصیل سایر پایهها نیز در حال پیگیری است.
مجلس و دانش آموزان بازمانده از تحصیل
به نظر میرسد ترک تحصیل دانشآموزان برای نمایندگان مجلس هم چندان دارای اهمیت نیست! شاید بخشی از این موضوع ناشی از عدم ارائه آمار دقیق از سوی آموزش و پرورش باشد. با وجودی که گفته میشود برای تامین تبلت مورد نیاز دانش آموزان به حدود 12 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است اما کمیسیون تلفیق مجلس 800 میلیارد تومان اعتبار را برای تأمین تبلت دانشآموزان مناطق محروم تصویب کرده است. فارغ از ناکافی بودن میزان این بودجه، ممکن است همین مبلغ (اگر اعتبار آن تصویب و تخصیص یابد) به سال تحصیلی جاری نرسد حتی مشخص نیست وضعیت سایر بازماندگان از تحصیل در سال جاری چه خواهد شد و چه کسی باید به فکر آنها باشد؟
روایت مدیران آموزش و پرورش استانها از بازماندگان تحصیل
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز گفت: با توجه به برآوردی که از ثبتنام دانشآموزان و آمار ثبت شده در سامانه سناد در خراسان رضوی داریم حدود 40 هزار دانشآموز در سال تحصیلی جاری ترک تحصیل کردهاند، آمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل در استان نسبت به سال گذشته بیش از 2 برابر افزایش داشته است.
حسنعلی اصغری، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین: دو هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل در سطح این استان حضور دارند که 1227 نفر در مقطع متوسطه و 773 نفر در دوره ابتدایی هستند 527 نفر از دانشآموزان بازمانده از تحصیل در مقطع متوسطه باید از پایه ششم به هفتم میرفتند و 700 نفر نیز از پایه نهم به دهم، ولی هیچکدام ثبتنام نکردهاند.
سید محمد سیدی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش خراسان شمالی: امسال هزار و 429 نفر از دانش آموزان متوسطه اول در کلاسهای درس حضور نیافتند که نیمی از آنان معادل 711 نفر مربوط به گذر تحصیلی یعنی پایه ششم به هفتم است، با تلاشهای انجام شده، 65 نفر از این دانش آموزان جذب شدند، و اکنون هزار و 364 نفر شامل 641 نفر دختر و 723 نفر پسر هنوز در کلاسهای درس حضور نیافتهاند. بیشترین ترک تحصیل در میان دانش آموزان روستا و حاشیه شهر مشاهده میشود و علت آن شرایط اقتصادی، ازدواج دختران، اشتغال به کار و مشکلات اقتصادی است. امسال هزار و 239 نفر از دانش آموزان متوسطه دوم در شاخه نظری ترک تحصیل کردند که از این تعداد تاکنون 122 نفر جذب شده اند و پیگیری برای جذب هزار و 117 نفر ادامه دارد.
حمیدرضا رخشانی؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان آمار کلی وضعیت بازماندگان از تحصیل در طول سالهای اخیر را اعلام کرده و گفته است: براساس آمارگیری که به تازگی انجام شده و نتایج آن به زودی اعلام میشود 50 درصد دانشآموزان این استان یا بازمانده از تحصیل هستند یا ترک تحصیل کردهاند. طبق آماری که از سال 92 تاکنون در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد و مدام تکرار میشود 141 هزار بازمانده و ترک تحصیلی در این استان وجود دارد.
در همین رابطه قائدی؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان چهار محال و بختیاری درباره جمعیت ترک تحصیلیهای این استان در سال تحصیلی جاری به تسنیم گفت: تعداد دانشآموزان بازمانده از تحصیل استان در سالهای اخیر حدود 8500 نفر است.
او ادامه داد: در مدارس مناطق دوردست که به دلیل نبود اینترنت به شبکه شاد دسترسی ندارند، آموزشها حضوری است، 16 هزار دانشآموز ابزار لازم برای آموزش مجازی را در اختیار ندارند البته برای دو هزار نفر تبلت تهیه کردیم. آموزش مجازی چندان باعث ترک تحصیل نشده است چون با روشهای جایگزین دیگر همچون آموزش تلویزیونی و ارسال درس نامه دانشآموزان را تحت پوشش قرار دادیم.
- ۹۹/۱۱/۱۴