رئیس آژانس روز دوشنبه گفت: یک ناظر هسته ای سازمان ملل نشانه هایی را در کره شمالی در مورد کار احتمالی فرآوری برای جداسازی پلوتونیوم از سوخت راکتور مصرف شده دیده است که می تواند در سلاح های هسته ای استفاده شود.
از زمان اخراج بازرسان پیونگ یانگ از سال 2009 ، آژانس بین المللی انرژی اتمی به این کشور مخفی دسترسی نداشته است. این کشور سپس با برنامه سلاح های هسته ای خود به جلو حرکت کرد و به زودی آزمایش های هسته ای خود را از سر گرفت. آخرین انفجار آن از سلاح هسته ای در سال 2017 بود.
آژانس بین المللی انرژی هسته ای مستقر در وین در حال حاضر از راه دور فعالیت های کره شمالی را در سایت ها ، از جمله مجتمع هسته ای اصلی یونگبیون ، به طور عمده از طریق تصاویر ماهواره ای کنترل می کند.
رافائل گروسی ، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای در به روزرسانی سه ماهه جلسه هیئت مدیره 35 عضوی آژانس خود ، گفت که بخار همچنان از کارخانه ای که در آزمایشگاه فرآوری در پیونگ یانگ در حال نشت است ، بیرون می آید زیرا در آخرین جلسه نشت کرده است.
وی در یک سخنرانی گفت: “کارخانه بخار که از آزمایشگاه رادیوشیمیایی استفاده می کند از آخرین سخنرانی من در هیئت مدیره در ماه مارس فعالیت می کند.”
وی افزود: “مدت زمان این عمل با زمان مورد نیاز برای انجام یک پروسه پردازش در آزمایشگاه رادیوشیمی مطابقت دارد. با این وجود تأیید انجام فرآیند امکان پذیر نیست.”
طی سه ماه گذشته هیچ نشانی از راکتور اصلی 5 مگاواتی کره شمالی در یونگ بیون وجود نداشته است ، که گمان می رود پلوتونیوم سلاح تولید کرده باشد. پیش از این ، آژانس بین المللی انرژی هسته ای گفته بود که احتمالاً از دسامبر 2018 بسته شده است.
وی همچنین افزود هیچ نشانه ای وجود ندارد که تأسیساتی در یونگبیون ، که تصور می شود یک کنسانتره است ، در حال کار است و به نظر می رسد کار ساخت داخلی در یک راکتور آب سبک آزمایشگاهی در آنجا ادامه دارد.
با این حال ، گروسی افزود که “نشانه های مداوم فعالیت” در تاسیساتی در نزدیکی پیونگ یانگ به نام Kangson وجود دارد ، که توجه را به عنوان یک مکان بالقوه برای غنی سازی جلب می کند.
- ۰۰/۰۳/۱۷